FL1000: Stille før oppbrudd

I skrivende stund har Ralph Johannessen nettopp lagt ut på den siste og avgjørende etappen ned mot Alta. Samtidig forbereder resten av tetgruppa seg på å lette snøankeret for å sette etter i løpet av de neste timene.

Skrevet av: Dag B. Urdal
Foto: Mina Sveen
Dato: 18.03.2010 12:15

Ralph Johannessen la ut på den siste og avgjørende etappen ned mot Alta for en drøy time siden. Samtidig forbereder resten av tetgruppa seg på å lette snøankeret for å sette etter i løpet av de neste timene. 

Etter innkomst Karasjok har det utkrystallisert seg ei tetgruppe på syv kjørere i tillegg til Johannessen, som dro ut kl 11:07 i formiddag med åtte hunder i spannet. Robert  Sørlie har begynt å gjøre seg klar. Han skal ut  kl.12:25. Bjørnar Andersen tar ut 20 minutter senere. Deretter følger Bjørnar Andersen, Roger Dahl, Kjell Brennodden, Sigrid Ekran, Ketil Reitan og Harald Tunheim som perler på ei snor, i løpet av de neste to timene. 

Flere av disse kan overraske ut over dagen. Vi minner om Roger Dahl: I 2005 startet han ut 50 minutter etter Tunheim, som ledet ut fra nettopp Karasjok. Ikke desto mindre kom Dahl til mål i Alta 20 minutter før Tunheim.

Så selv om Johannessen har et klart forsprang på vei ut på siste etappen, kan det skje mye ennå før målpassering nede i Alta. Det er tross alt 13 mil og dessuten flere strabasiøse strekk som skal passeres. Både Hundevidda og  Iesjavre kan by på utfordringer. 

Normalt vil en god kjører bruke ca 10 timer herfra og ned til Alta. I så fall får vi målgang litt over kl 21 i kveld.