FL500: Gruer seg til Hundevidda

Da Elisabeth Edland startet ut fra sjekkpunkt Karasjok i kveld var det med litt gru hun så fram mot ferden over fjellovergangen til Jergul.

Skrevet av: Kari Bjørkli Thomassen
Foto: Erlend R. Strand
Dato: 14.03.2010 20:40

Da Elisabeth Edland (51) startet ut fra sjekkpunkt Karasjok i kveld var det med litt gru hun så fram mot ferden over fjellovergangen til Jergul.

Elisabeth Edland mater og steller hundene på sjekkpunktet i Karasjok.Yr.no melder om -12 grader, men det er ikke en temperatur som skremmer Nannestad-kjøreren. Hundevidda består av bar vidde, og der kan bli røft i kastene. Da Edland startet ut klokken 20.22 tok hun opp kampen mot Ole Wingren som kjørte ut tre kvarter tidligere.

- Dette blir et rotterace, sa hun til Finnmarksløpets utsendte.

Ole Wingren fra Finland ligger et godt stykke lengre frem i sporet og leder foreløpig FL500. I Karasjok ble starttiden utlignet og dermed er det førstemann i sporet som leder. Men fortsatt kan mye skje. Wingren har satt igjen to hunder og har dermed seks hunder igjen i spannet, mens Edland fremdeles har alle sine åtte hunder foran sleden.

Ifølge Finnmarksløpets utsendte var spannene svært spreke ut Karasjok, men det er ikke til å komme i fra at Wingren taper en del trekkraft med færre bikkjer.

Følg med på GPS!