Levajok til salgs fra i dag

Det presiseres at det ikke er fjellstua på sjekkpunkt Levajok, men Finnmarksløpets vin årgang 2010. Det er 4. år på rad at Finnmarksløpet får laget vin. Det startet med Alta og fortsatte med Jotka og Skoganvarre. I år er det altså Levjaok.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Dato: 11.03.2010 12:11

Det presiseres at det ikke er fjellstua på sjekkpunkt Levajok, men Finnmarksløpets vin årgang 2010. Det er 4. år på rad at Finnmarksløpet får laget vin. Det startet med Alta og fortatsatte med Jotka og Skoganvarre. I år er det altså Levjaok.

Vi har snakket med produsent Arnt Mathias Arntsen som beskriver Levajok slik:

Levajok er en god blanding av vinene fra 2007 og 2008. Tappet i oktober og roet seg ned på flasker i noen måneder. Laget på 100% krekling noe som naturlig nok gir den det typiske vinmessige preg av kreklingen. Medium fylde, behagelig frisk smak. Det spesielle er at den innehar et medisinalt preg i duften. Dette er en del av karakteren og helt bevisst fra produsentens side. Men han anbefaler at vinen luftes en halv time før servering og gjerne helles over på karaffel.

Offisielt er vinen i salg fra vinmonopolet i Alta i dag, og det er kun produsert et begrenset antall flasker, 600 stk. Vinen kan skaffes ved andre vinmonopol på forespørsel, sier produsent Arntsen.

Og hvis Finnmarksløpet nå velger langløpet som sjekkpunktreferanse videre i vinproduksjonen er det mye å glede seg til i årene fremover.