Nytt sjekkpunkt i Karasjok

Skrevet av: Hans Petter Dalby - Marte Lindi, Finnmark Dagblad
Dato: 19.02.2010 09:10

Finnmarksløpet flytter sjekkpunktet i Karasjok ned til sentrum. Med Rica Karasjok som initiativtaker sammen med Sparebank1 Nord-Norge og Karasjok kommune ønsker de å få mer liv rundt løpet.

- Det har blitt gjort en kjempejobb fra Tormod Svineng de siste årene i forhold til Finnmarksløpet og sjekkpunktet i Karasjok. Men nå håper vi på mer liv rundt ved å flytte dette til bygda, sier direktør John Arne Mathiesen ved Rica hotell i Karasjok.

Sammen med Nils Gunnar Persen i Sparebank 1 Nord-Norge og Karasjok kommune har de nå planlagt en hel uke med aktiviteter rundt Finnmarksløpet. Les mer på nettsiden www.finnmarkdagblad.no

Sjekkpunktet blir i området Rica Hotel og Sàpmi. Dette er omtrent i samme området som sjekkpunktet var på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000. Det er lagt stor vekt på gode fasiliteter for hunder, kjørere og handlere. Finnmarksløpet er også glad for at Tormod Svineng med sin kompetanse er med som tilrettelegger. Sjekkpunktet skal drives av Finnmarkskollektivet som også har stor kompetanse på hund og Finnmarksløpet.

Daglig leder i Finnmarksløpet, Gro Anett Olaussen, understreker at dette er prøveår og at man vil evaluere etter årets løp om dette kan bli en permanent løsning. - Vi er veldig glad for det initiativet Rica Karasjok og John Arne Mathiesen har tatt. Sammen håper vi å gjøre sjekkpunktet til en opplevelse for alle og spesielt innbyggerne i Karasjok, avslutter Olaussen.