Femundløpet 2010 i gang

Skrevet av: Anki
Dato: 04.02.2010 20:34

Femundløpet er nå i gang med åpen klasse 600 km. Godstoget fra Jeppedalen, Robert Sørlie, har foreløpig tatt grep om løpet

Starskuddet for det 21. Femundløpet gikk kl. 12.00 på Røros torsdag. 48 spann stilte til start og det er mange kandidater til årets Norgesmestertittel i sledehund langdistanse. Bjørnar Andersen, Inger Marie Haaland, Sigrid Ekran, Trond Ørslien, Ketil Reitan, Nina Skramstad er noen av kandidatene til pallplassering. Løpet har i år en ny og økt hviletidspott som gjør det spennende og utfordrer kjørerne på taktikk.
Totalt skal alle spann hvile minst 20 timer pluss tiden ved omstarten.Nytt av året er også trasèen i Folldal hvor sjekkpunkt Grimsbu skal passeres to ganger.

Dessverre sliter Femundløpet noe med tidtakingssystemet ved første sjekkpunkt. Vi håper det retter seg på Drevsjø.

Fredag kl.12.00 er det start for Femund400. Antatte favoritter her er blant andre Espen Borgersen, fjorårsvinner Arnt Ola Skjerve, Kristin Aasheim, Jørn Sødahl Kvam, Jarle Kopperudmoen og Frode Holten. Det kan også bli spennende å se hva fjorårsvinner i La Grande Odyssèe, Radek Havrda fra Tsjekkia kan få til på et løp som Femund400.

For nyheter og oppdateringer følg: www.sled.no og www.femundlopet.no