H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit åpner Finnmarksløpet

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 02.02.2010 10:10

Det er med stor glede for Alta kommune og Finnmarksløpet å meddele at H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit har takket ja til å forestå den offisielle åpningen av Finnmarksløpet 2010.

Finnmarksløpet har de senere årene vært opptatt av å ha en høytidlig ramme rundt åpningen. Etter hvert har vi hatt en tradisjon på at selebriteter står for dette. Prinsesse Martha Louise, tidligere ordfører i Alta Kommune Eva Nilsen og ikke minst nåværende ordfører i Alta Geir Ove Bakken og Tanas ordfører Frank Ingilæ, tidligere Kyst og Fiskeriminister Helga Pedersen samt Sametingets president Aili Keskitalo har blant annet forestått begivenheten.

Viktig

Finnmarksløpet er svært glad for H.K.H Kronprinsessen vil være tilstedet under starten på årets Finnmarksløp som er starten på løpets 30-års markering. H.K.H Kronprinsessen vil etter åpningen av løpet følge et hundespann i 1000 km under prologen opp til Sorrisniva. - Hennes oppmerksomhet og deltagelse betyr svært mye for Finnmarksløpet og Alta kommune, står det i en pressemelding fra Alta kommune.

Les mer på nrk.no, klikk her

 

Kronprinsfamilien fra deres opphold på Svalbard i 2008. Foto: Veronica Melå - Det Kongelige Hoff