Årets vekstbedrift?

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 02.11.2009 15:05

Finnmarksløpet AS er nominert til årets VEKST I NORD-bedrift 2009. Avisa Nordlys og Landsdelsutvalget for Nord-Norge og Nord Trøndelag står for kåringen. Finnmarksløpet er blant 18 bedrifter fra Finnmark som er nominert til prisen.

Bonus. At Finnmarksløpet skaper verdier er blitt lagt merke til. - Det er fantastisk artig å være en del av en bedrift som går bra, sier daglig leder i Finnmarksløpet AS Gro Anett Olaussen. - At man blir nominert til denne prisen er flott og en fin bonus og motivasjon for å stå på videre, sier Olaussen.

Godt produkt. De 58 nominerte bedriftene er de beste i hvert fylke rangert etter følgende kriterier basert på regnskapsåret til og med 2008:

* Over 1 million kroner i omsetning
* Nordnorsk tilhørighet.
* Minst 20 prosent vekst i både omsetning og driftsresultat hvert år de siste tre årene.
* Har levert regnskap innen tidsfristen.
* Vinneren skal, i tillegg til sterk økonomisk vekst, vurderes av juryen til å ha et godt produkt eller tjeneste, samt vurderes å ha best mulighet for regional, nasjonal og eventuell internasjonal vekst.

Mange skal hedres. Resultatet av det Finnmarksløpet er i dag har sammenheng med  30 års jobbing hvor stein på stein har blitt lagt ned.
Hundekjørermiljøet, det vil si Alta trekkhundklubb, hundekjørere fra over 15 nasjoner, handlere og andre interesserte, skaper sammen med Finnmarksløpet en verdifull arena. Tusenvis av dugnadstimer fra de mange hundre frivillige er blant annet hovedårsaken til Finnmarksløpets suksess og den solide forankringen løpet har i befolkningen spesielt i Finnmark, men også Nord-Norge, næringsliv, media og i hundekjørermiljøet.
- Det kommersielle oppsvinget fikk Finnmarksløpet etter inngåelsen av et AS i 2001. Den solide jobbingen Styret i Finnmarksløpet AS har lagt ned har vært uvurderlig, fortsetter Olaussen.
- Den gode jobben tidligere daglig leder av Finnmarksløpet AS, Kari Jæger og Hanne Rosenberg har også hatt stor betydning for Finnmarksløpet. Spesielt må Hanne krediteres når det vises til resultater mellom 2006-2008 som denne prisen vektlegger, sier Gro Anett. 

 Kåring. Hovedvinneren kåres av egen jury og presenteres i følge Nordlys i løpet av denne uka. Ved siden av heder og ære mottar vinneren kr. 250.000.- I konkurranse med så mange sterke bedrifteri har ikke vi de største forhåpningene om å vinne, men det er uansett stas å bli nominert, avslutter nåværende daglig leder i Finnmarksløpet AS Gro Anett Olaussen.

Se artikkel om denne saken i Nordlys, 02.11.2009, klikk her