Gahr Støre åpner Finnmarksløpet 2010?

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 11.09.2009 14:44

Jonas Gahr Støre besøkte i forrige uke Alta i forbindelse med et foredrag om regjeringens nordområdepolitikk. Gahr Støre var også innom Håndverkshuset og deriblant Finnmarksløpet.

I forrige uke var Jonas Gahr Støre foreleser på Høgskolen i Finnmark i Alta. Utenriksministeren snakket om Finnmark og hvor viktig Finnmark er for Norge. I programmet stod også et besøk på Håndverkshuset hvor Finnmarksløpet har sine kontorer. Daglig leder i Finnmarksløpet Gro Anett Olaussen benyttet anledningen til å fortelle Gahr Støre om løpet, og utenriksministeren lyttet interessert.

Fulgte med. Olaussen inviterte sammen med Alta kommune Gahr Støre til å forestå den offisielle åpningen av Finnmarksløpet i 2010 noe utenriksministeren absolutt skulle se om han kunne prioritere i sitt ellers stramme program. Gahr Støre kunne ellers fortelle han hadde fått med seg Finnmarksløpet i vinter og at hans barn ivrig hadde fulgt med på TV-sendingene fra løpet.

Tradisjon. Finnmarksløpet har de senere årene vært opptatt av å ha en høytidlig ramme rundt åpningen. Etter hvert har vi hatt en tradisjon på at selebriteter står for dette. Forhenværende Kronprinsesse Martha Louise, forhenværende Kyst og Fiskeriminister Helga Pedersen, Ordførerne i Alta og Tana, G.O. Bakken, F. Ingilæ, tidligere Sametingets President Aili Keskitalo har blant annet forestått begivenheten.

Ambassadør. Gro Anett Olaussen sier det hadde vært stort om Finnmarksløpet kunne få en personlighet som Jonas Gahr Støre til å åpne løpet i 2010. - I forbindelse med 30 års jubileum og at Finnmarksløpet jo er en suksess historie i Finnmark, ville det vært fantastisk om Gahr Støre hadde hatt muligheten til dette. I fokuset på nordområdene er nettopp Finnmarksløpet et sterkt uttrykk for nordnorsk identitet, og vi vil fortsatt jobbe sterkt for å være en ambassadør og suksess historie for Finnmark og Nord-Norge, avslutter Olaussen.