Stor pågang på overnatting

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 26.08.2009 11:37

Finnmarksløpet har blitt et populært arrangement, noe som flere andre arrangement ønsker å utnytte. Spesielt i forbindelse med starthelgen begynner hotellene allerede nå et halvt år før Finnmarksløpet å fylles

I følge Ingrid Jansen, salgssjef Rica Hotel Alta begynner deres hotell å merke pågangen. -Det er tydelig at Finnmarksløpet skaper ringvirkninger, og det er veldig hyggelig. Men det er fortsatt ledig kapasitet, sier Jansen. Både Norsk Sykepleierforbund og Finnmark fylkesbibliotek har lagt sine arrangement til Alta og starthelgen for Finnmarksløpet.

Daglig leder i Finnmarksløpet AS, Gro Olaussen syntes det er gledelig at Finnmarksløpet kan være med på å skape en ramme for andre arrangement også. -Det er i tillegg supert for oss å ha masse folk og publikum i byen som spesielt vil se starten på løpet. Med media og masse publikum tilstedet vil også kjørerne føle de er med på noe stort, sier Olaussen.

Et annet arrangement som går i Alta samme helg som hundespannene går ut fra Alta er hovedlandsrennet i skiskyting. Dette har ført til stort press på overnattingssteder i Alta denne helgen. Gro Olaussen råder derfor kjørere og handlere som skal delta i Finnmarksløpet å ringe allerede nå for å bestille overnatting i Alta og rundt omkring på de ulike sjekkpunktene.