Langdistanse-Norge ble ikke hørt

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 07.06.2009 15:21

Det ble en jevn kamp mellom de to kandidatene som konkurrerte for å arrangere VM - langdistanse i 2011. Den massive støtten til Finnmarksløpet fra langdistanse miljøet og andre i forkant av tinget hjalp allikevel ikke. Årets tingdelegater avgjorde i Femundløpets favør.

VM i hundekjøring 2011 ble under årets ting vedtatt med Holmenkollen, Hamar og Røros som arrangørsteder. Det var et enstemmig ting som vedtok Holmenkollen og Hamar som arenaer for nordisk, sprint og mellomdistanse. Videre ble det en egen avstemning om hvor VM 2011 langdistanse skulle gå. Tingets delegater stemte følgende: 3 blanke, 17 for Finnmarksløpet og 23 for Femundløpet.

Gratulerer. Finnmarksløpets tilhengere og Arne Kalstrøm, Alta trekkhundklubb sin representant, måtte dessverre konstatere at det var for få representanter fra langdistanseklubbene representert på tinget. - Det er klart man er skuffet sånn med en gang når det ikke gikk Alta og Finnmark sin vei, men vi gratulerer Femundløpet og tror de sikkert vil kunne arrangere et bra VM, sier Arne Kalstrøm.

Gjorde en god jobb. Alta Trekkhundklubb og de andre delegatene som støttet Finnmarksløpet gjorde allikevel en god jobb under årets ting. - Vi klarte å snu mange delegater bare i dag, men ikke mange nok, fortsetter Kalstrøm. Men Finnmarksløpet fortsetter å jobbe knallhardt for å være det beste langdistanseløpet. - Tour de France har heller ikke VM, men de er størst og best innen sin idrett. VM 2011 blir en oppkjøring til Finnmarksløpet, sier Arne Kalstrøm med et smil til slutt.