Bryter hvis armen blir verre

Skrevet av: Eli Birkenes/Niels Westphal (Foto)
Dato: 08.03.2004 19:14

Petter Jahnsen har vært svært uheldig de siste dagene. Før start kuttet han seg dypt i høyre hånda og måtte sy to sting. For å være på den sikre siden fikk han en stiv-krampesprøyte før han dro fra Alta. Nå kjører han med betennelse og store smerter i venstre hånd som følge av sprøyta. Legen så på armen ved Levajok, men etter dette har smertene blitt verre og verre. - Han sleit veldig fra Skippagurra til Neiden, sier Bente Jahnsen, handler og kona til Petter.

Betennelsen har gjort at Petter har problemer med å kjøre sleden ordentlig. Han kjører med én hånd noe som gjør det vanskelig å styre i de dype sporene. I tillegg tar det ekstra lang tid å utføre alle oppgavene på sjekkpunktene.

- Han var ganske langt nede en stund, sier Bente. - Petter kjører for å vinne, jeg tror ikke han gidder å fullføre med store smerter bare for å fullføre. Har er i bedre humør nå etter å ha fått hvilt litt, men blir betennelsen verre kan han bli nødt til å bryte.

På tross av smertene har Petter så langt raskeste tid inn til Neiden. - Jeg er veldig spent på hvordan det går, sier Bente. - Det er veldig synd hvis han må bryte på grunn av dette. Jeg orker ikke tro noe i forhold til resultatene ennå. Det aller viktigste for meg nå er å konsentrere meg om at Petter har det bra.