Hvorfor Finnmarksløpet?

Skrevet av:
Dato: 25.05.2009 14:59

Debatten rundt hvem som skal være teknisk arrangør av VM-langdistanse 2011 er i full gang på diverse diskusjon og forumsider. Det etterspørres fra flere debattanter informasjon. En del faktafeil og missforståelser ser ut til å eksistere i miljøet. Her vil vi forsøke å oppklare noen av disse.

Initiativet til å arrangere et VM i hundekjøring i Norge, og for første gang i historien involvere langdistanse skal ha vært gjort vinteren 2008 av daværende nestleder i TKS. Det er et kjempeflott tiltak hvor intensjonen var å samle og motivere hundekjører Norge mot et felles og samlende mål. All honnør til TKS for det!

Påstand nr. 1 En ny søknad til IFSS vil få negative konsekvenser

Det er ikke snakk om å sende en helt ny søknad til IFSS, men en ny og forbedret søknad.

Grunnen til at søknadsprosessen ble framskyndet skal være at det hastet med å få avklart Holmenkollen som arena for Nordisk og sprint. Dette har vi forståelse for. Det som imidlertid ikke endrer seg er fakta om at det kan komme en ny søknad om endring av arrangør sted i langdistanse, avhengig av utfallet på tinget. Dette er IFSS klar over etter Finnmarksløpet var i kontakt med President i IFFS, Bengt Pontén i april 2009. På bakgrunn av blant annet denne samtalen forstår vi det slik at en ny søknad om et bedre alternativ til arrangør for langdistanse, vil bli positivt mottatt. Spesielt tanken om å arrangere et kompakt VM hvor alle grener går tilnærmet samtidig, ble meget godt mottatt. Skulle tinget derfor stille seg positiv til, først at Norge skal arrangere VM, for så å gå for Finnmarksløpet som teknisk arrangør i langdistanse, er det som nevnt en ny og forbedret søknad som blir sendt. Vi har all grunn til å tro at IFSS vil tolke dette positivt da Norge som søker ønsker å presentere det beste.

Påstand nr. 2 Finnmarksløpet skal ikke ha svart på henvendelse fra TKS eller vært interessert i dette.

Det viser seg at det skal være sendt ut en mail (januar 2008) med forespørselen til blant annet Finnmarksløpet om de ønsket være teknisk arrangør for VM-langdistanse. Denne mailen viser det seg er vanskelig å etterspore. Ingen sentrale personer involvert i Finnmarksløpet finner denne e-mailen. Vi i Finnmarksløpet mener uansett en så viktig forespørsel burde ha vært fulgt opp. En enkelt e-mail i dette informasjonsvelde vi lever i dag, er ikke tilstrekkelig i en så viktig sak.

Henvendelse fra Finnmarksløpet. Finnmarksløpet gjorde en henvendelse til Presidenten i Norges Hundekjørerforbund oktober 2008 hvor Finnmarksløpet ønsket å vise interesse for å arrangere VM-langdistanse 2011. I svaret vi mottok fra Presidenten står blant annet følgende:

"Hyggelig at dere viser interesse. Det er fortsatt tidlig i prosessen da IFSS ikke har "lyst ut" VM 2011 enda. Det første steget mht langdistanse var å motivere styret i IFSS til å være aktive for å få satt langdistanse VM inn på programmet. Dette fremmet Norge forslag om på IFSS kongressen i oktober, og det ble godt mottatt, men beslutningen ligger hos styret og ikke kongressen."
"Når det gjelder søknad til IFSS, må vi etter tinget neste år sette sammen en best mulig salgbar pakke for arrangementet, og muligheter for medieoppmerksomhet som i neste runde kan gi sponsorer, blir viktig i så måte. Hva som er den beste pakka har vi ikke begynt å diskutere enda, og derfor heller ikke tekniske arrangører, men som du skjønner så vil det knyttes opp mot hele pakka og ikke flere enkeltarrangementer for de ulike klassene.
Vi kan derfor bare foreløpig holde dere orientert fram mot tinget 2009, og etter dette blir det hele mer konkretisert i en søknad om å få holde VM 2011. Styret i IFSS tar beslutning om hvem som får arrangementet seinhøst 2009."

Søknad sendt IFFS. I februar 2009 får Finnmarksløpet beskjed om at søknaden til IFSS var sendt. Dette skjedde uten at dette som lovet ble informert om eller realitetsdrøftet med Finnmarksløpet. Dette stiller Finnmarksløpet seg undrende til. Men som Presidenten understreker er det idrettens høyeste organ, tinget, som skal ta den endelige beslutning om arrangørsted. Dette er Finnmarksløpet glad for.

Hvorfor Finnmarksløpet: Finnmarksløpet opplever at kjørere, handlere, publikum, media og samarbeidspartnere uttaler at Finnmarksløpet er det mest profesjonelle og beste langdistanse hundekjørerarrangement i Norge.

Vi ønsker videre i god dialog og samarbeid med Norges Hundekjørerforbund å bidra til og skape et kompakt VM i hundekjøring som verden aldri har sett maken til!

Vi utfordrer derfor alle klubber som skal sende sine delegater til NHF’s hundekjørerting om å stemme på FINNMARKSLØPET som VM-arrangør i langdistanse 2011. Vi oppfordrer NHF til å fremme Alta og Finnmark som arrangørsted.
NHF kan i samarbeid med Finnmarksløpets profesjonelle stab bidra til å legge til rette for et VM i langdistanse i to klasser, med en mediadekning som når helt nye rekorder.

VM LANGDISTANSE HUNDEKJØRING –
STEM FOR FINNMARKSLØPET !