Harder overbevisste stort

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 08.03.2004 17:43

Sten Are Harder fra Kirkenes ble først over mållinja etter 500 harde kilometer på Finnmarksvidda. I sitt tredje forsøk lyktes det Sten Are Harder å vinne Finnmarksløpets 500 kilometer. Både Harder og hundene var i uforskammet bra form. - Nå ser jeg først og fremst fram til en god og varm dusj, sa Harder mens han smakte på champagen og ga lederhunden Edel en bite laks. En liten halvtime etter kom Hans Petter Dalby fra Alta.

Hans Petter Dalby kjørte i mål en snau halvtime etter Harder. - Ditt råskinn, var Dalbys første kommentar til Harder da han møtte Dalby med champagneflaska på mållinja. De to har knivet gjennom hele løpet, men på det siste strekket hadde ikke Dalby noen sjanse.

- Så godt som Harder har kjørt nå, føler jeg ikke at jeg har tapt førsteplassen, men vunnet andreplassen. Jeg er så sliten som jeg aldri tidligere har vært. Jeg har løpt og sparket absolutt hele veien, forteller Hans Petter Dalby som opprinnelig er fra Skjetten på Romerike.

Målbevisst

Sten Are Harder, Elvenes og Kirkenes, har visst imponerende styrke gjennom hele løpet. Rolig, avbalansert og rasjonell på sjekkpunktene har han utstrålt stor selvtillit.

På strekningen mellom Levajok og Karasjok gikk det styggfort. Harder kjørte inn til løyperekord mellom Levajok og Karasjok.

- Jeg er ikke overrasket over hundene. Har hele tiden visst at jeg har et veldig bra spann, men vi hadde ikke kommet så langt om jeg ikke hadde fått god hjelp og råd fra kjørere som Dag Torulf Olsen og Markus Leistad, forteller en lykkelig Sten Are Harder som lyktes å vinne Finnmarksløpets 500 kilomter i sitt tredje forsøk.