Full stopp for Katy

Skrevet av: Olav Hatlen
Dato: 08.03.2004 07:03

Katy Meier er nå inne i en meget tung fase av løpet. Hun har store problem med lederhundene sine. Det rapporteres at hundene har parkert, som det heter på hundekjørerspråket. Dette betyr i praksis at hundene ikke vil gå mer og at Katy nå ligger med hundene sine vel halvveis mellom Karasjok og Suossjavri. Flere kjørere har passert henne i sporet. De forteller at det er en meget fortvilet Katy Meier de har truffet.

Erfarne hundekjørere anslår at lederhundene utgjør inntil 70 prosent av spannet. Årsaken til dette er blant annet at du ikke kommer deg noen vei når lederhundene parkerer. Da Robert Sørlie vant Iditarod var det kun noen få av hundene hans som ikke var trent og i stand til å påta seg oppgaven som lederhund.

Katys hunder er veldig unge (2-3 år gamle). Det er derfor en typisk unghundsituasjon Katy har havnet i. Det er allikevel ikke uvanlig at slikt inntreffer. Robert Sørlie omtaler dette som å havne i kjelleren. Spesielt vanskelig blir situasjonen når det har gått veldig bra, men så blir bråstopp, slik Katy nå opplever.

Rolig avslutning

Rennleder Marit Hoveid sier at slike situasjoner oppstår hvert år. Hun forteller at Katy Meier nå kommer til å hvile ned hundene før hun fortsetter til Suossjavre. Å hvile ned hundene kan ta alt fra et par timer til bortimot 10 timer.

Katy Meier lå lenge først i sporet. Hun ledet løpet da de startet på etappen Levajok-Karasjok søndag formiddag. Etter å ha blitt forbikjørt av Sten Are Harder og Hans Petter Dalby, ankom hun Karasjok som nummer tre. Da hun startet ut fra Karasjok lå hun 27 minutter bak ledende Dalby.

Katy Meier deltok for første gang i Finnmarksløpet i fjor. Hun ble da kåret til årets "Rookie" etter en sterk syvende plass.