Gutta tar inn på

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 07.03.2004 06:34

Tyske Katy Meyer er fortsatt først i sporet i 500 km - begrenset klasse, men hennes gode åpningsfart holdt seg ikke hele natten gjennom og Sten Are Harder fra Sør-Varanger, som ankom sjekkpunktet ett minutt etter Meyer har kjørt vel 40 minutter raskere enn Kati Meyer mellom Skoganvarre og Levajok. Men prisen for første kjører til Levajok gikk til Tyskland, Sverige og Kati Meyer.

Katy Meyer var tydelig sliten etter en lang natt på fjellet, da hun ankom Levajok i morgentimene søndag. Tunge løype, men mye løs snø, hadde satt spor både på kjører og hunder.

Hun kjenner pusten til de konkurentene i nakken. Ikke bare har Sten Are Harder kjørt over førti minutter raskere en Meyer, Hans Petter Dalby fra Alta har holdt den samme farten, mens tredje mann inn til Levajok, har kjørt litt saktere en Dalby/Hader, men allikvel raskere enn Meyer.

- Jeg har måtte bytte lederhunder fem ganger i løpet av natten. Jeg har fem unghunder i spannet og det var ikke så lett for dem med så løs snø og mørke, sa Meyer ved ankomst.

Desto mer satte hun pris på samekniven som Molle fra Levajok fjellstue overrakte henne som første kjørere til sjekkpunktet

Samekniv:Molle fra Levajok fjellstue overrakte en flott samekniv til Katy Meier,
som første kjører til Levajok 2004. Foto: Niels Westphal