Seksti kilometer med ødelagt slede

Skrevet av: Heidi Jacobsen
Dato: 07.03.2004 02:17

- Det var det løpet, var første kommentar fra Jon Øyvind Selmer etter han kom inn til sjekkpunkt Skoganvarre med ødelagt slede. Bolter som holder sleden sammen, var knekt av og sleden var umulig å styre og en oppgitt kjører måtte bytte slede.

John Øyvind Selmer viste stor skuffelse og forteller at alle boltene røk uten at det var noe spesielt som skjedde. Han prøvde med verktøy, men innså fort at sleden måtte byttes ut.

- Jeg var dritredd og på veien fra Joatka følte jeg meg nærmest om en ballettdanser. Det et var en stor utfordring å holde balansen. Jeg har aldri vært ute for dette før og jeg håper aldri at jeg kommer til å utsettes for det igjen, sier han og slenger den skadede sleden bak seg.

- Også den sleden som var så god, sier Selmer og understreker at det er stor forskjell på sledene og at det helt klart vil ha innvirkning på løpet videre.

Øyvind Skogen fra Skien, som kjører 500 kilometer begrenset klasse, hadde også problemer med sleden sin.
- Sleden må byttes ut. Det var hardt i bakkene og mye slag i bakkene på høydene ved Altaelva, feste ved den ene meia røk rett og slett. Turen har gått forferdelig tregt, med mange ekstrastopp underveis.

SISTE: Jon Øyvind Selmers handler, Thomas Heitmann har brukt nattetimene hos Sven Engholm i Karasjok, og reparert løpssleden som Selmer fikk ødelagt. Dermed er det kart for ett nytt sledebytte når Selmer kommer til sjekkpunktet i Levajok. Denne gang får han tilbake "god" sleden.