Tøff dame tar initiativ

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 06.03.2004 22:34

Tyske Katy Meier(33)fra Slagnæs har startet "rotteracet" i begrenset klasse. Den tyske triatlon dama hadde størst fart i spannet både til Jotka og over til Skoganvarre. Jan Brunner fra Trondheim var ett minutt etter Meier i kjøretid fram til Skoganvarre.

Finnmarksløpets ekspertkommentator er ikke overrasket over Meier. Meier er en erfaren hundekjører. Hun debuterte i Finnmarksløpet i fjor med en hederlig 7. plass. I år kan det se ut som om Meier har lagt lista litt høyere. Det blir spennende å se om det rekker til å ta steget helt opp på pallen.

- Meier har godt hundemateriale fra Robert Sørlie. Det forteller at det er ei dame som satser, mener Abner Hykkerud.

Et annet poeng med Meier er at vi vet at hun selv er godt trent. Hun er aktiv trialaton utøver og da tåler hun å ha det litt vondt. Derfor burde Katy Meier være en av de som tåler både det psykiske og fysiske presset best.

- Meier kjører vissnok med mange unge hunder. Det kan være et visst usikkerhetsmoment. Det kan koste dyrt dersom hun har startet for hardt ut, mener Hykkerud.

Det er imidlertid ennå tidlig i løpet og små differanser. Ser man på kjøretida ligger 5- 6 løpere innenfor en tidsmargin på 10 minutter. De andre favorittene i begrensa klasse, Jan Brunner fra Trondheim, hadde nesten samme kjøretid, men gikk ut som nr. 4 etter en god hvil på 57 minutter. Brunner hvilte nesten en halv time lenger enn Katy Meier. Men også kjørere som Hans Petter Dalby, Alta, og Sten Are Harder, Kirkenes, holder høyt tempo like bak.

- Daniel Larsen kjørte rett gjennom sjekkpunkt. Det er trolig at han velger å stoppe og vanne hundene i sporet, avslutter Abner Hykkerud.