Ordføreren i Alta åpner årets Finnmarksløp

Skrevet av: Arne Oddvar Nilsen
Dato: 02.02.2004 22:14

På et samarbeidsmøte mellom Finnmarksløpet og Alta kommune i forrige uke sa ordfører Geir Ove Bakken, på forespørsel, seg mer enn villig til å åpne årets løp. Ordføreren vil også ta i mot vinnerne i begge klassene.

Ordføreren ga klart uttrykk for at han er stolt på vegne av kommunen av å være vertskapskommune for Finnmarkløpet. Han sa videre at dette løpet har stor verdi for Alta og Finnmark. Løpet er med å synliggjøre kommunen og fylkets fantastiske natur.

Alta kommune er en meget viktig samarbeidspartner for løpet. Kommune bidrar både økonomisk gjennom ren pengestøtte og praktisk gjennom tilrettelegging for konkurransen.

Ordføreren kunne fortelle at han har vært med å kjøre hundespann en gang tidligere i forbindelse med løpet og at det virkelig var en unik opplevelse. Allerede nå gleder han seg til åpningen og muligheten for å være passasjer i en slede fra start til omstart.

På møte hvor også varaordfører Kåre Simensen var tilstede ble det også konkret drøftet tilrettelegging startdagen i år. Videre ble det drøftet samarbeidsformer i framtiden. Her ble det vektlagt at det skal legges opp til noen faste møter gjennom hele året med evaluering, informasjon og gjensidige drøftinger om arrangementet.