Frivilligprisen 2007

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 16.09.2007 21:08

Alta Trekkhundklubbs jury for "Frivilligprisen 07" fattet et enstemmig vedtak da de skulle avgjøre hvem som skulle få årets pris for lang og utrettelig innsats for Finmarksløpet. - Magne Johansen, fra Alta, mangeårig løypelegger og også løypesjef, er uten tvil den personen som fortjener årets pris, sa daglig leder for Finnmarksløpet Hane Rosenberg under årets prisutdeling.

Uten de som hvert år stiller opp frivillig for å legge til rette for løpet hadde det ikke gått å gjennomføre arrangementet. Arrangørene av løpet innstiftet derfor, for tre år siden, den såkalte "Frivillgprisen". På den måten ønsker man å verdsette det arbeidet som alle de frivillige legger ned i forbindelse med løpet. - Ved å gi ut en slik pris ønsker vi å sette ekstra pris på enkelte som utpeker seg med lang og utrettelig innsats for løpet. Alle frivillige er like viktig i hvert arrangement, men som sagt så er det noen som utpeker seg og som fortjener denne ekstra oppmerksomheten, sier leder for Alta Trekkhundklubb, Jan Gunnar Vian.

Flere kandidater
Det var flere kandidater som var aktuelle til årets pris, men i statuttene for prisen står det bl.a. at antall år som frivillig skal være en av kriteriene for å kunne få prisen. Med Magne Johansens over 20 år som frivillig var ikke valget vanskelig for juryen. - Vi brukte ikke lang tid på denne avgjørelsen. Med Magnes "ansiennitet" i løpet så var det på tide at han fikk prisen, avslutter en fornøyd Vian.

Mange utfordringer
Johansen har siden 1982 stilt opp for å jobbe med løypa.- Jeg hadde noen års opphold i arbeidet på begynnelsen av 2000 - tallet, men nå er jeg tilbake igjen for full styrke. Det har vært mange spennende utfordringer underveis, med både dramatikk, spenning og glede, sier Johansen. Han har opplevd alle løpets fasetter både med hensyn til vær og føre og møte med alle de spennende menneskene som deltar i løpet. Magne har en stor kontaktflate i Finnmark og dette har ikke minst vært viktig når utfrodringene har stått i kø midt under løpet.- Husker godt for to år siden da vi andre dag i løpsuka stod på Jergul om natta og manglet flere hundre stikker. Været hadde feid unna stikker og vi måtte ha nye. Klokken ett på natta klarte Magne å "hoste" opp det antall stikker vi trengte gjennom sine kontakter og vips så var det problemet løst. Finnmarksløpet trenger disse veteranene blant de frivillige, samtidig som vi stadig trenger nye rekrutter sier daglig leder Hanne Rosenberg. Allerede nå er han i gang med planlegging og tilrettelegging for løpet i 2008. - Magne er stadig innom kontoret og diskuterer arbeidet mot neste års løp. Vi kommer til å legge mer ressurser i løypearbeidet neste år og det er godt å ha en så erfaren mann med på laget, avslutter Hanne Rosenberg.