Mr. Finnmarksløpet har giftet seg!

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 26.07.2007 13:41

Bryllupet var lagt til Hellefjord på Sørøya. Arnhild er fra Hellefjord og selve vielsen ble foretatt av sorenskriver Bjørnar Leistad i fjæra rett nedenfor Arnhilds barnedomshjem. Vigselsmannen var for øvrig den direkte årsaken til at paret traff hverandre. Det var i hans 50 årsdag for seks år siden at de var bordplassert ved siden av hverandre og det var "kjærlighet ved første blikk".

50 feststemte gjester hadde tatt turen til Hellefjorden denne helgen. Etter en lang, kald og våt vår og forsommer var det nesten som et under å oppleve denne dagen i Hellefjorden hvor sola skinte fra skyfri himmel og graderstokken krøp opp mot 25 grader. Et ordtak sier: "Man får det været man fortjener". Med tanke på alt det arbeidet som både Roger og, etter hvert også, Arnhild har lagt ned i Finnmarksløpet så fortjente de virkelig dette været!

Hellefjorden er et veiløst og fraflyttet fiskevær med 8 hus. For å komme dit må man ta lokalbåten fra Hammerfest. Turen tar ca 30 minutter med hurtigbåt. På det meste har det bodd 60 mennesker der. Nå er det bare Arnhilds tante; Halldis, som bor igjen. Halldis er opprinnelig fra Skottland, men kan ikke tenke seg noen bedre sted på jord enn nettopp Hellefjorden. Nettopp det tenkte Arnhild og Roger også da de valgte Hellefjorden som vigselsplass. Hele fiskeværet var reservert for bryllupsgjestene og hele stedet bar preg av den store hendelsen.

"Brudeferd i Hellefjorden"
Vielsen startet med at brudeparet ble rodd i en spissbåt inn til vielsesstedet av Torbjørn, Arnhilds storebror. Det var umulig å ikke assosiere denne hendelsen med det klassiske maleriet til Tidemann og Gude: "Brudeferd i Hardanger"
I likehet med romantikkens sans for stemning, fantasi, følelser og natur hadde Arnhild og Roger klart å skape en helt fantastisk ramme rundt sin store dag.
Både Roger og Arnhild svarte et rungende JA på spørsmålet om de ville ha hverandre. "Å eg veit meg et land" ble sunget mens måker og terner blandet seg i "koret". Sangen ga gjenklang i hele fjorden mellom de grønnkledde fjellene.
En av gjestene uttalte etter vielsen at hun hadde vært tilstede i et bryllup som ble holdt i "verdens største katedral". Undertegnede, som var brudens forlover, kan garantere at intet øye var tørt denne lørdag ettermiddagen i Hellefjorden
Etter seremonien forflyttet hele selskapet seg til Halldis sitt nedlagte sauefjøs som er gjort om til festlokale. Der var det middag, taler og dans til lang utpå morgenkvisten og sola skinte hele natten.