Bergby og Brennodden kjører innpå Tunheim

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 15.03.2007 21:56

I følge uoffisielle rapporter fra Assebakte, 12 km ut fra Karasjok, har Tore Bergby og Kjell Brennodden størst fart i spannet. Om noen kilometer kan Bergby alt ha kjørt inn Tunheim og da spørs det hvordan løpet utvikler seg. Men bakfra kommer Kjell Brennodden farlig raskt. Han har kjørt inn hele 10 minutter på Harald på de første 13 kilometrene. Brennoddens taktiske trekk med å la den viktigste lederhunden hvile i spannet fra Levajok til Karasjok kan kanskje bli et avgjørende trekk i kampen om pallen.

Ingen slagplan

I følge Hilde Askildt, handler og samboer til Tore Bergby, har ikke Tore lagt opp noen slagplan.

- Tore gledet seg bare til turen. Han skulle kjøre fornuftig. Ville ikke stresse opp tempo i spannet og satse på å hjelpe bikkjene alt han kunne. Likevel syntes han nok at han hadde hvilt for lite, men han hadde tro på at hundene kunne tåle det, forteller Askildt. Bergby valgte å ta en hund fordi den spiste litt dårlig. Tok ikke sjansen på å skulle kjøre med en hund i sleden.

Jakob Svarre, handler til Harald Tunheim, forteller at det er bare er et tidsspørsmål før Tore har kjørt inn Tunheim.

- Alle tre forfølgerne hadde kjørt inn på Harald fram til Assebakte. For Harald er det en utfordring å få hundene i gang mentalt. De siste 20 - 30 milene har de hatt altfor lav gjennomsnittsfart.  Harald har dratt lasset i front  mesteparten av løpet. Dersom Berby kjører inn Harald kan det kanskje hjelpe Harald om han får et hundespann foran seg i sporet. Kanskje klarer Harald da å få opp tempoet i sitt spann.  Men det  gjelder jo selvsagt bare dersom hundene til Harald har friske bein, avslutter Jakob Svarre. Det gjenstår å se.