Prøver igjen 2008

Skrevet av: Torill Josefsen
Foto: Roger Hermansen
Dato: 14.03.2007 12:11

Allerede nå er det hundekjørere som melder seg på neste års Finnmarksløp.

Vi treffer tyske Silvia Furtwangler som sammen med "kompanjong" Jaco Alex Ulmann fra Sveits melder seg på neste års løp.

I år var Silvia med på 100 mila, men måtte bryte i Levajok. "Lederhunden haltet og hun snudde seg og så på meg med smerter i øynene, som om hun sa jeg klarer ikke mer", forteller hun. Minnie som hunden heter har vært sammen med Silvia i mange år og hun anser den som den beste lederhunden hun har hatt. "Dette skulle være Minnies siste løp, og jeg orket ikke tanken på å gjøre dette uten henne. Det viktigste for meg er hundenes ve og vel" forteller Silvia. "Det er viktig å kunne si stopp. En hundekjører vil alltid krysse mållinjen, men hundene bør komme først i en sport som dette". sier Silvia.

Neste år var planen egentlig å bli med på Iditarot men nå blir det endringer på det. "Bakgrunnen for det er at jeg ønsker å fullføre det målet jeg har satt meg. Neste år er ønsket å komme seg over mållinjen". sier Silvia og smiler. Sammen med "kompanjongen" Ulmann fra Sveits blir de i Alta fram til fredag. De kjører sammen nedover Europa når alt er over for denne gang. Neste år starter de sammen oppover til Finnmark igjen. "Vi er det europeiske teamet" sier Silvia og ler. Det er mange vennskap som knyttes i kjølvannet av idretten.