Entusiastisk samarbeidspartner

Skrevet av: Dag Urdal
Dato: 13.03.2007 13:37

- Det å se Finnmarksløpet og entusiasmen i hundemiljøet på nært hold har vært en fantastisk opplevelse. - Vi har blitt hekta på hundkjøring alle som en. Det sier adm. dir. Leif Kristiansen i Dekk Partner etter at han og deler av staben hans har vært Finnmarksløpets spesielle gjester her i Alta i noen dager.

Bakgrunnen for besøket er at Finnmarksløpet og Dekk Partner har inngått en samarbeidsavtale som gjør konsernet til løpets viktigste økonomiske og strategiske samarbeidspartner framover. Avtalen innebærer at Dekk Partner har gått inn med betydelig økonomisk støtte, mens FL på sin side profilerer konsernet som generalsamarbeidspartner.

Med på laget
- Etter å ha opplevd pulsen, nerven og entusiasmen i og rundt løpet, har vi bare blitt enda mer sikre på at dette vil vi være med på å bygge videre, fortsetter Kristiansen. - En av de mange interessante sidene ved løpet er det unike samarbeidet mellom den profesjonelle administrative FL-enheten og det store frivillige apparatet. Vi vil gjerne være med på laget og mener selv at vi også kan bidra med mer enn det rent økonomiske, f.eks når det gjelder markedsføring.

Vil dele erfaringer
- Vi vet dessuten mye om hva det innebærer å vokse raskt, på både godt og vondt, supplerer Maud Martin, som er økonomisjef i konsernet - og antyder med det at de tror FL står på terskelen til noe langt større enn det er i dag. - Vår ambisjon er å være med på oppturen. Vi vil dele våre erfaringer med FL, for å bidra til å gjøre løpet enda bedre, samtidig som vi ser vi også har mye å lære av Finnmarksløpet, sier hun. Vi har dessuten tatt initiativ til et bedre samarbeid mellom ulike sponsorer - for å oppnå bedre effekt for Finnmarksløpet. Ett av de første resultatene av dette er det legatet vi initierte i år for unge talentfulle hundekjørere, som Ida Karlstrøm var den første mottaker av. En flottere ambassadør for hundesporten - og oss, kan jeg vanskelig tenke meg, sier hun og smiler.

- Vi setter i det hele tatt stor pris på det faktum at hundekjøring ikke bare er for en begrenset elite, men en idrett for alle, uavhengig av alder og kjønn. Apropos det siste, så vil vi gjerne gjøre vårt for å få enda flere kvinner med, som vår nye og flotte maskot Ida Karlstrøm, er et utmerket eksempel på, understreker Kristiansen.