Tunheim først i Kirkenes

Skrevet av: Erlend Strand/Ingrid Pedersen
Foto: Erlend R. Strand
Dato: 13.03.2007 12:15

Harald Tunheim kom til Kirkenes som førstemann, kl. 09.35 i dag tidlig. Her fikk han diplom og genser av Sør-Varanger kommune. Det er imidertid tredjemann Tore Bergby, Hjuksefjell,  som har desidert størst fart i spannet inn til Kirkenes.

Ralph Johannessen ankom Kirkenes kl. 10.31, en liten time etter Tunheim. Tore Bergby og Kjetil Backen kom inn som nummer tre og fire henholdsvis kl 11.12 og 11.20.

Av de fire første kjørerne inn til Kirkenes er det imidlertid tredjemann, Tore Bergby,  som har desidert størst fart i spannet. Bergby har brukt 45 minutter kortere tid  enn Harald Tunheim på strekningen og det til tross for at han tok sin 16 timers hvile på sjekkpunktet Skippagurra og Harald Tunheim tok 16 timer i Neiden.

 - Nå skulle jeg gjerne hatt de to timene jeg rotet bort da jeg kjørte feil  inn til sjekkpunktet i Skippagurra. Men sånn går det når man ikke følger riktig løype, sa en fandenivoldsk Bergby ved ankomst Kirkenes.

Ved halvkjørt løp er det uhyre tett i teten.  Sammenlikner man årets løp med fjorårets løp på samme tidspunkt, ser det  imidlertid ut til å ha vært tøffere løp for hundene så langt. Det er gjennomgående færre hunder i spannene nå enn på samme tid  i fjor.