Seier til Edland på 50-mila

Skrevet av: Dag Urdal
Dato: 12.03.2007 20:38

Presis kl 20.25 passerte Edland målstreken nede i Alta i kveld etter 50 mil, 2 døgn og drøye 8 timer bak på sleden. - Dette har gått over all forventning og jeg er stolt av hundene mine, sa den glade og ydmyke gullvinneren før hun ga dem en velfortjent godbit og en skikkelig kos.

Edland har gjennomført et effektivt løp og ledet gjennom fra start til mål, selv under svært skiftende vær- og føreforhold. I løpet av disse timene har hun taklet alt fra tvilsom sukkersnø, ubehagelig mildvær, regn, tåke, fokksnø, kuling og - sol fra skyfri himmel, uten å miste drivet i spannet. Det står det respekt av - og det gjør om mulig seieren i årets 50-mil enda større!

Ellers ser årets 8-spannsklasse ut til å bli totalt dominert av kvinnene denne gangen. For lenger oppe langs Alta-elva er både Katy Meier og Mona Kolstad på rask vei ned mot målområdet, begge innstilt på å kjempe om en plass på pallen sammen med Edland. Flere puster imidlertid kvinnene i nakken, bl.a John Øivind Selmer og Jan Øystein Dervo som er opserver i Detsikalia nylig.

STOLT: Det var en stolt hundekjører som fikk smale seierschampagnen i  Alta i kveld (Foto: Kjetil Vaage Øie)