Sølv til Meier

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Foto: Minna Sveen
Dato: 12.03.2007 23:15

Katy Meier (36) kom inn til mål med fem hunder i spannet. Hun var 1 time og 48 minutter etter vinneren Elisabeth Edland fra Nannestad. Meier gjentok bedriften fra 2005 med en ny sterk 2. plass. - Jeg er veldig godt fornøyd. Jeg kom i mål med to to-åringer fremst i spannet. De var veldig god å gå til venstre, men ikke til høyre, fortalte Katy Meier humoristisk.   

Den tyske kjøreren har gjennom hele løpet ligget i teten. Hun har hatt god trøkk i spannet og var begynt å kjøre inn på Edland,  da hun halvannen mil ut fra Jergul måtte ta to av hundene i sleden. - Da skjønte jeg at jeg kunne glemme å kjøre om seieren, men jeg var aldri redd for at noen skulle komme opp bakfra. Til det gikk spannet altfor godt. Hundene har vært  fantastiske. De gikk utrolig raskt ned mot Alta, sa en fornøyd Meier.

Sølv er en stor bragd med det unge spannet Meier har kjørt. Årets løp har tradisjon tro bydd på nok av ekstreme utfordringer for kjørere og hunder. Det har skiftet mellom sukkersnø og harde spor,  uvær og dårlig sikt, regn og tåke.

Katy er opprinnelig tysk, men har i mange år bodd  og trent i Sverige.  Dette var hennes femte Finnmarksløp. To andreplasser på tre år er sterkt. Kanskje tar hun steget øverst opp på pallen allerede neste år og blir Finnmarksløpets første internasjonale vinner.