Nattlig dramatikk på Jotkavannet

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 15.03.2003 14:33

Arne Karlstrøm er en prinsippfast hundekjører. I går kveld passerte han Jotka kl 20:15. Bare 200 m fra fjellstue måtte han stoppe fordi været var så dårlig at han ikke så en meter foran seg, men snu var aldri aktuelt.

Tom Frode Johansen lå bak Arne uten at han visste hvor langt. De hadde startet samtidig ut fra Karasjok, men Arne hadde større fart i spannet. Derfor var det uaktuelt å snu og også fordi det ville gi et galt signal til hundene og dra tilbake til sjekkpunktet. Arne lå der en time og ventet på klarvær, samtidig var han spent på om Tom Frode ville dukke opp i snøkovet.

Gjensidige gratulasjoner: Frode Holten og Arna Karlstrøm Foto: Niels Westphal

Det klarnet opp og de startet videre, men etter bare 6 km var været like dårlig. Arne besluttet da å legge seg i vindsekken og først et par timer etterpå kunne han fortsette. Han hadde ikke observert Tom Frode, men visste at han kunne ha passert uten at Arne visste det. Arne passerte mållinja i Alta kl 03:35 og berget 3. plassen. Lederhunden Janice gikk singel i front og det var en rørt og stolt Arne som lovpriste lederhunden for en fantastisk innsats. - Hadde det ikke vært for frykten for at Tom Frode kunne snytt meg for pallplassen, hadde jeg nok blitt liggende på Jotka til været roet seg, sier en sliten men godt fornøyd Arne Karlstrøm.