Søskentreff i hundemylder

Skrevet av: Trude Berge Ottersen
Foto: Trude Berge Ottersen
Dato: 11.03.2007 01:56

Det er ikke bare 30-åringen selv som har gledet seg til denne store dagen. Søster og bror Storstein har begge tatt turen fra Sandefjord for å hjelpe familiens hundekjører.

For tredje gang skal Magne Storstein delta på Finnmarksløpet. Det er på tampen til startskudd, men stemninga ser allikevel ut til å være balansert. "Stresset har på en måte lagt seg, det som gjenstår nå er å holde hue oppe", lillebror Frode skreller en banan og slenger den over til Magne. Like ved sitter kompisen Mads og limer sponsormerker på klærne. Alle er i sving for å få de siste detaljene i boks før hundespann nr.85 blir ropt fram til start.

"Magne har mange krav". Frode, som er med som handler for andre gang flirer lett når han blir spurt om det er en vanskelig jobb han har framfor seg. Både han og søstera synes det bare er morsomt å få være med, og de er enige om at det kun er en bonus å hjelpe til. "Du får få med at vi er noen søringer, som i tidligere år har sittet hjemme på nett og fulgt løpet 24 timer i døgnet. Nå måtte vi bare se det", storesøster Sigrun har sett fram til dette løpet i lang tid. Hun forteller spøkefullt at all presse må gå gjennom Frode når jeg prøver å henvende meg til Magne. Stemninga i leieren er flirende og det som venter ser ikke ut til å innvirke på humøret. Så langt.

Budsjettmessig ligger Magne under de fleste andre. "Litt fra hånd til hund kan vi vel si. Bare å se på utstyret", lillebror flirer litt og klør seg i munnviken. Frode tror likevel broren kan gå inn til en relativt god plassering. Litt skepsis anes også rundt det faktum at Magne dessverre har fått en del skader på de viktigste hundene sine før løpet. "Men", legger Frode til, "Han er en rutinert kar som veit hva han går til". Et stort smil fyller ansiktet til den stolte broren mens han skreller en appelsin på "kommando" fra sidelinja.

Den fjerde og siste handleren, Jan Storfossen ankommer med "pisk" og skaper sprekker i det rolige ytre. Nå diskuteres det, og sjekklista for det obligatoriske pikk pakket blir nøye ropt opp av frøken Storstein. "God tur Magne", flere kjenninger passerer og smil og vink letter igjen litt på stemninga.

8 sokker per hund. Ibux. Hodelykt og batterier? En mulig stressa situasjon blir avblåst av et: "Jeg har", fra sidelinjen. 67-modellen av en gammel hundekjører, superhandler Storfossen redder situasjonen.