Kan May-Conny vinne 1000 kilometeren?

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 10.03.2007 23:16

Det var en uthvilt og meget avslappet kjører som gjorde de siste forberedelsene før løpsstart. Mens mange av konkurrentene hadde hatt  noen stressende dager før løpet, hadde fembarnsmora og bonden fra Storgjerdet i Alta hatt uvant rolige og avslappende dager i forkant av løpet. - Det har ikke vært noe stress. Jeg har store og flinke jenter som har hjulpet til i fjøset og jeg har sovet meg opp gjennom hele uka, så nå har jeg manger timer søvn og gå på, forteller hun.

I fjor kjørte hun inn til en imponerende tredjeplass. I år kjører fembarnsmora fra Storgjerdet i Alta for å vinne.  May-Conny Johansen har fått en god start på løpet. Inn til Skoganvarre har hun like stor fart i spannet som storfavoritten Harald Tunheim. 

Likevel må det sies at løpet såvidt er i gang. Turen til Skoganvarre en egentlig bare for oppvarming å regne når man vet at bare 60 av 1000 kilometer er kjørt. Så langt i løpet er det bare minutter som skiller kjørerne som trolig vil kjempe i toppen når resultatlista skal skrives etter 1000 kilometer.

- May-Conny har et veldig godt spann. Det er det ingen som helst tvil om. Jeg kjørte mye sammen med May-Conny i fjor og så at spannet hadde mye mer å gå på.  Om hun ikke hadde hvilt fullt så mye  kunne hun trolig fulgt Dalby og Tunheim helt inn, tror Bergby.

Kjører for å vinne

May-Conny sier selv at hun kjører for å vinne. - Etter  tredjeplassen i fjor, må jeg jo prøve å ta steget helt opp. Jeg har fått gjort et bra treningsarbeid med hundene, og da handler det  om at jeg som kjører klarer å gjøre arbeidsoppgavene mine enda bedre enn i fjor, sier fembarnsmora. Konkret betyr det å våge å kjøre litt tøffere, hvile litt mindre, og være enda mer skjerpet  og effektiv på sjekkpunktene.

- Jeg har nok hatt en tendens til å undervurdere hundene mine litt. Jeg har et erfarent spann, men skal jeg klare å vinne, må jeg nok tørre å kjøre litt tøffere, sier hun bestemt.

Men enkelt blir det ikke. Det er mange som både vil og kan vinne. Trolig har det aldri stilt så mange gode spann til start i Finnmarksløpet.