- Wingren kan vinne

Skrevet av: Dag Urdal
Dato: 10.03.2007 21:33

Det sier Elisabeth Edland i en kommentar om sin finske konkurrent etter at han kom inn på Skoganvare 20 minutter etter henne.

Wingrens spann ser ut til å være i svært god form. Den erfarne hundekjøreren hadde latt hundene løpe så hardt de selv ønsket fra starten, noe som førte til at det ble en litt for hard start. Lederhundene er vant med å løpe der i sporet det er dypest, men med dagens føre var dette også der det var mest løssnø. Han har nå bestemt seg for en lengre hvil på ca seks timer på Skoganvarre.

Edland sier hun er fornøyd hvis hun kommer seg rundt. Men den slags høflig beskjedenhet må ikke forlede noen til å tro at hun ikke lenger er aktuell i tettstriden på 50-mila.

Mona Kolstad som faktisk kom inn hakk i hel på Edland er også med i den striden. Hun har kjørt raskere enn planlagt på dette strekket. Men hun peker på at mildværet er en plage for hundene, så hun ønsker seg kaldere vær. - Hundekjøring er tross alt ikke en innendørsidrett, understreker Kolstad.

Siste: I skrivende stund drar startnummer 34 - Tore Bergby som kjører 100 mila - ut fra Skoganvarre på vei mot Levajok og selvfølgelig ikke mot Jotka som tidligere skrevet. (Takk til gjesteboka!!!)