10 000 undersøkelser på en uke

Skrevet av: Kristoffer Leistad
Dato: 13.02.2007 16:46

Finnmarksløpet vokser for hvert år. Flere hunder ploger vei over vidda enn noen gang, og med flere hunder i løpet, trenger man også flere vetrinærer til å passe på. Charlotte Leschbrandt er vetrinær på Finnmarksløpet for sjette gang, og har samlet seg mye erfaring som løpsvetrinær.

2007 er hennes første år som hovedvetrinær, og hun er klar for utfordringen. Charlotte bor i Oslo og har tatt utdanningen sin i Skottland. Hun drev selv med hundekjøring i Alta fra 1992 til -96. - Mellom 1300 og 1400 hunder skal undersøkes på hvert sjekkpunkt. Det blir ca 10 000 undersøkelser iløpet av årets løp. Sånt tar tid og er nok årets største utfordring, forteller Charlotte. Hun kan dessuten fortelle at de heldigvis er flere vetrinærer i år enn noen tidligere løp med hele 8 vetrinærer til å dekke de to klassene. Flere av vetrinærene har erfaring fra Finnmarksløpet eller løp som Yukon Quest.

Charlotte ser frem til å krype rundt i halmen og sjekke slitne hundekropper en hel uke utendørs i fantastiske omgivelser.
- I år er vi så mange om jobben at det ser ut som vi kan få skikkelig med søvn mellom øktene, kan hovedvetrinæren fortelle.