Knuser alle rekorder

Skrevet av: Karl Eirik Steffesen
Dato: 18.12.2006 12:03

Da den ordinære påmeldingsfristen gikk ut 1. desember, hadde hele 114 kjørere fra ni land meldt seg på løpet, som starter i Alta sentrum 10. mars. Blant annet kommer det kjørere fra Spania, Frankrike, Sveits, Tyskland, Østerrike og England.

- På samme tid i fjor var det 97 påmeldte kjørere, så man kan trygt konstatere at 2007 blir et rekordår for oss. Pr. i dag er vi verdens største sledehundløp. Og ettersom det fortsatt finnes muligheter for etternølerne, er jeg rimelig sikker på at vi enda ikke har sett toppen, kommenterer en storfornøyd Hanne Rosenberg i Finnmarksløpet AS.

Større utfordringer

Og med flere deltakere følger større oppmerksomhet rundt løpet. Slikt blir det penger av. Og større utfordringer.

- Det er klart at den stadig økende interessen rundt Finnmarksløpet gir ringvirkninger både for oss og næringslivet i Finnmark. Det blir mer attraktivt å være en av våre samarbeidspartnere, og det er vi naturligvis svært glade for. Men et høyere antall deltakere og større oppmerksomhet krever naturlig nok mer av oss som arrangør, både når det kommer til logistikk og serviceapparat. Det er likevel viktig for oss å beholde den vanvittige dugnadsånden som alltid har kjennetegnet Finnmarksløpet. Vi skal kun ha ansatte som jobber med det administrative. Løpet skal fortsatt arrangeres som et dugnadsarrangement, fastholder Rosenberg.

Statussymbol

Selv om Finnmarksløpet har hatt en jevn stigning i antall deltakere de siste årene, innrømmer Rosenberg at hun og hennes stab var usikker på hva de skulle forvente etter fjorårets knallharde løp.

- Det var voldsomt tøft i fjor. Det var svært kaldt og mange måtte bryte underveis. Derfor lurte vi veldig på om dette ville skremme kjørerne bort fra løpet. Heldigvis ser det heller ut som at fjorårets ekstremvær har trigget interessen for å delta i kanskje verdens mest ekstreme hundeløp, sier Rosenberg, som har fått bekreftet den påstanden fra en ikke helt ukjent hundekjører.

- Robert Sørlie har deltatt både i Finnmarksløpet og Iditarod, og selv om sistnevnte løp er lengre, mener Sørlie at Finnmarksløpet er mer ekstremt på grunn av løypenettet og de svært skiftende værforholdene. Det er status å ha skiferplaten som beviser at man har gjennomført Finnmarksløpet stående i stua, fastslår Hanne Rosenberg avslutningsvis.