FRISK SATSING I FINNMARKSLØPET

Skrevet av: Arne Oddvar Nilsen/ Hanne Rosenberg
Dato: 01.11.2006 13:56

- Det er med stor glede jeg nå ser fram til å samarbeide med Hans Petter i tida fram mot Finnmarksløpet.

Løpet er etter hvert blitt et stort og viktig arrangement og her er mange oppgaver og ikke minst upløyd mark å jobbe med. Iditarodløpet i Alaska, som vi på mange måter kan sammenligne oss med, har til sammenligning 12 heltidsansatte. I fjor, da vi hadde besøk av Iditarods direktør Stan Hooley, så vi at for å løfte løpet ytterligere er vi nødt til å styrke bemanningssiden. Der vi er nå, har de også vært engang. På et tidspunkt må man ta noen grep. Styret i Finnmarksløpet AS har derfor fattet beslutning om å ansette Dalby i første omgang ut mai-07. Denne beslutningen er jeg meget fornøyd med, sier daglig leder Hanne Rosenberg.

- Finnmarksløpet og Alta Trekkhundklubb har brukt noe tid på å finne den rette kandidaten til denne jobben. Løpet har et behov for å få kommunisert ut historien om idretten og ikke minst hva denne sporten innebærer. Det er en annen utfordring å jobbe mot samarbeidspartnere og media når man skal "selge" et sledehundløp enn når du skal selge fotball eller for eksempel skiskyting. Begge disse idrettene er godt kjent og forankret i folket. Sledehundkjøring er tross alt en nyere idrettsgren og det er derfor viktig å få fram budskapet om hva dette innebærer. Hans Petter Dalby (35) har vært aktiv hundekjører i 10 år. Han ble etter årets sesong av Norges Hundekjørerforbund ranket som nr. 1 blant landets langdistansekjørere. Dalby ble nummer to i årets Finnmarksløp 1000 km og vant Pasvik Trail. Disse gode plasseringene har ført til en poengsum som ranker Dalby før kjente navn som Bjørnar Andersen, Pete Jahnsen og Harald Tunheim. Vi i Alta Trekkhundklubb er stolte av hans prestasjoner!

Hans Petters bakgrunn som hundekjører og det at han har arbeidet som frivillig for løpet gjør at han kjenner arrangementet bedre enn de fleste. Videre er hans faglige bakgrunn og ikke minst hans personlige egenskaper en viktig faktor i begrunnelsen for at vi nå engasjerer han. Vi mener han innehar de rette kvalifikasjoner for denne jobben, uttaler Jan Gunnar Vian, leder i Alta Trekkhundklubb.

Fokus på presse- og informasjonsarbeid

På spørsmål om hva Hans Petter Dalby skal arbeide med sier han: - I begynnelsen må jeg jo ha en opplæringsperiode og kommer til å jobbe tett sammen med Hanne. Mitt hovedfokus vil etter hvert bli rettet mot presse og informasjonsarbeid. Det blir mitt hovedarbeidsområde. Her vil jeg samarbeide tett med Finnmarksløpets pressegruppe som består av meget ressurssterke personer og som innehar mange års erfaring med pressearbeidet til Finnmarksløpet. Ellers vil jeg også arbeide med salg og marked, utvikling av web og være IT-ansvarlig. Sist, men ikke minst vil jeg arbeide med alle de flotte frivillige og selve organiseringen av løpet. Jeg er skikkelig motivert for de utfordringer jeg nå står overfor, litt ydmyk er jeg også og ikke minst spent. Sammenligner følelsen litt med den nerven man kjenner i kroppen før man står på startstreken i Finnmarksløpet, avslutter Hans Petter Dalby som er på plass på kontoret i begynnelsen av november.