Insomnia i pressesenteret

Skrevet av: Mina B. Sveen
Dato: 11.03.2006 12:28

Etter ti døgn i full aktivitet, er stemningen vemodig i pressesenteret. En kjempedugnad der rundt 30 pressemedarbeidere har deltatt frivillig har kostet både søvn og energi, men ingen er glad det er over. Dette er årets høydepunkt for mange av dem som er med, og vil sannsynligvis bli det i årene som kommer for dem som er med for første gang. - Jeg reiser hit hvert år for å være med på dette, sier en av veteranene på laget, som bor sørpå, men ikke klarer seg uten en årlig dose Finnmarksløp. - Det blir nesten som en sykdom, forklarer han. - En kronisk en, skynder han seg til å legge til.


FOTO: Kjetil Høie Sviland

Følger løpet med pressebuss
Det er ikke bare i sentrum innsatsen er blitt konsentrert. En pressebuss med frivillige har fulgt løpet fra sjekkpunkt til sjekkpunkt hele løpet gjennom. De sju på bussen har først fulgt femtimila til mål, og deretter ilt tilbake til Øst-Finnmark og hundremila. Mannskapet har sørget for bilder fra hele traseen og tastet på pc-en med iskalde fingre mellom bilhavarier og andre større og mindre hendelser. Mellom slagene har det også blitt tid til litt søvn - på skift i bussen.

Ti millioner treff
På pressesenteret, der det har vært lys i vinduet hele døgnet de siste ti dagene, strever en tysk utvekslingsstudent med rare norske talemåter. - Kongefølelse, hva er det for noe, undrer hun og bøyer seg over tastaturet igjen. Fordi det er mange utenlandske deltakere og mange rundt i verden som følger løpet på nett, blir så mye som mulig av nyhetsstoffet oversatt til tysk og engelsk. Nettsiden til Finnmarksløpet har hatt en eksplosiv økning av treff siden i fjor, og det antas at tallet på treff vil overstige ti millioner denne gangen, noe som vitner om stadig større interesse for løpet. Pressesenteret gleder seg over tallene, og er beredt til å gjøre en enda større innsats neste år, ikke fordi det gir penger på konto, men rett og slett fordi det er så gøy.