Sang til Finnmarksløpet

Skrevet av: Kari B. Thomassen
Dato: 09.03.2006 22:24

Da lyden av sikre gitargrep og en herlig mannestemme hørtes, hoppet hele pressesenteret opp og spurtet ut til kaféen der lyden kom fra. Der satt Dan Ditlefsen og fortryllet de tilstedeværende med sin Finnmarksløpssang, bare noen minutter etter å ha skrevet den. Begeistringen var så stor at det ble vanskelig å puste, og man kunne tydelig se at opplevelsen var unik for alle andre også.

- Jeg har hatt en så utrolig fantastisk opplevelse at dette var det eneste jeg kunne gi tilbake til Finnmarksløpet, forteller Dan etter å ha spilt den for andre gang, til ære for Finnmarksløpets filmarkiv. Om man skal tro han, så synges det mye på sleden, fra det ene sjekkpunktet til det neste. - Bare spør de sjekkpunktansvarlige, jeg sang meg inn til hvert eneste et.

Den unge rookie-gutten kom inn nest-sist i 50-mila i år. Men derimot er rocke-gutten en av de første som har lagd en Finnmarksløpssang, etter det pressesenteret vet.

Det åpnet seg en ny verden for snekkeren fra Sortland da han gled gjennom traseen. Han har gledet seg til å kjøre Finnmarksløpet siden han var drittunge, som han uttaler det selv, og nå når det er gjort føler han bare en enorm glede, i motsetning til mange som sier de føler en viss tomhet.

- Jeg er bare så happy. Nå gleder jeg meg masse til å være handler på neste års 100-mil. Året etter er det min tur igjen, og denne opplevelsen har gjort meg enormt motivert.

Men på en måte gruer jeg meg litt til å kjøre den lange veien, for jeg vet ikke om jeg kan så mange sanger, ler han.