ROBERT SØRLIE VANT IDITAROD

Skrevet av: Hanne Rosenberg/Niels Westphal
Dato: 13.03.2003 09:58

Robert Sørlie er vinner av Iditarod 2003. Han kjørte i mål i Nome i formiddag over ni døgn etter starten.

Finnmarksløpet gratulerer, gratulerer og gratulerer Robert med seieren i verdens lengste hundeløp! Dette er en stor dag for Robert, for Norge og sledehundsporten. Vi tenker det er mange i Alaska og i sledehundverden som er imponert over Roberts fantastiske bragd.

De siste timene før mål har vært nervepirrende. Løypa var lagt om og det er klart det kan være slitsomt nok for en trøtt hundekjører og orientere seg i nye omgivelser. Bjørnar Andersen, Roberts handler, sier på telefon at heldigvis så Robert lysene fra Nome den siste strekningen og derved var det ikke så vanskelig å finne den riktige retningen.

Robert Sørlie i Finnmarksløpet 2001

Roberts seier betyr at sporten i mye større grad har kommet på dagsorden i pressen også i Norge og dette er en positiv spinn-off effekt også for Finnmarksløpet.

Det har ikke lyktes oss å få kontakt med Robert, som nå er fullt opptatt med amerikanske medier. Bjørnar Andersen understreker imidlertid at Roberts flerårige deltagelse i Finnmarksløpet har skapt grunnlaget for Roberts kompetanse på langdistansekjøring. Han har vunnet Finnmarksløpet i -95, -99 og 2001. Finnmarksløpet kan på mange måter sammenliknes med Iditarod sier Bjørnar. Iditarod er lengre men ellers er det det samme opplegget med sjekkpunkt med de samme rutinene på begge løpene.

I dag er Robert verdens beste hundekjører. Han er den eneste i verden som har vunnet både Finnmarksløpet, Europas lengste hundeløp og Iditarod, verden lengste hundeløp