Superlederne som kan avgjøre kampen

Skrevet av: Ingvild Muller
Dato: 09.03.2006 23:39

Harald Tunheim var ikke i tvil om hvem som skulle lede spannet hjemover mot Alta igjen torsdag kveld. Superhundene Thira og Pusan på 4 og 5 år har ledet Haralds spann omtrent hele årets løp, og det har gått kjempebra hittil. Det er to tisper som har vært stødige hele veien, som lyder kommandoer og som har hatt en sterk psyke i all slags vær. Pusan fullførte 1000 km i fjor da Harald tok 2. plassen, og Thira fullførte 500 km, så begge har god langdistanseerfaring.

Det er viktig at teamet, hele spannet fungerer bra sammen, at de har en leder som blir respektert. Harald valgte bort sin stødige lederhund gjennom flere år, Freyr, bare dager før løpet. Utfordringen var å få den nye hovedlederen respektert av resten av spannet, noe som ser ut til å ha gått veldig bra.

Kaisa og Mons

Gojenta til Hans Petter Dalby, Kaisa (til høyre) ble valgt til å lede spannet hjem til Alta. Kaisa har vært med i flere løp tidligere, og hun kjenner løypa godt. Sammen med Kaisa ble det igjen Mons (til venstre), opprinnelig Are Baker sin hund, som skal bidra med å holde farten oppe ved hennes side. Mons har gått i led helt frem til Levajok II, og gjort en utrolig bra jobb.

- Dalby kommer antakelig til å bruke to av Ares ledere når han nærmer seg sentrum, slik at de ikke styrer rett til Strand Camping og hjem, da kan han tape mye tid, forklarer en av Hans Petters handlere.

Så nå blir det spennende å se, Tunheim mot Dalby, Pusan mot Kaisa. Hvem vinner årets 1000 km?

Foto:Kjetil Vaage Øie