Tunheimekspressen i rute

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 09.03.2006 14:16

Harald Tunheim har kontroll i årets 1000 km. Men det faktum at det har begynt å snø ved Karasjok kan virke negativt inn på hans hunder og kan gi Hans Petter Dalby en sjanse. Begge er nå komme til Karasjok. Det er også knyttet mye spenning til hvem som til slutt klarer å sikre seg de neste plassene på pallen. Det står trolig mellom Tore Bergby og May-Conny Johansen.

Tunheim ble registrert inn til Karasjok klokka 10.33, mens Dalby kom inn 11.40. Begge har fortsatt friske hunder, men Dalbys hunder er nok hakket mer slitne enn Tunheims. Det er kanskje også noe av forklaringa på at han har sakket litt akterut igjen, etter å ha spist seg godt inn på Tunheim ved å hvile kortere i Levajok.

Typisk kantrespann

Tunheims hunder er spesielt gode i det ganglaget som på hundespråket kalles kantring, som er en mellomting mellom trav og galopp. Dette ganglaget er raskt og effektivt på hardt underlag. Nysnøen som nå legger seg i sporet kan imidlertid tvinge hundene over i trav, som de ikke behersker like godt. Det øker selvsagt usikkerheten når de tar ut etter den obligatoriske 8-timers hvilen på dette sjekkpunktet.

Johansen som joker?

Under de rådende forholdene kan Johansen faktisk være jokeren som seiler opp til en plass blant de første. Hun har hvilt mer tidlig i løpet og har mye mer å gå på enn de andre. Dessuten har hun hatt bedre etappetider enn både Tunheim og Dalby på de siste strekkene, ikke minst over den tøffe strekningen ned mot Levajok, noe som tyder på at hun har mye å gå på ennå. I skrivende stund får vi beskjed om at hun er observert på isen i svært høy fart, noe som bare bekrefter at hun har mye mer å gi.

Bilde: May-Conny Johansens spann holdt veldig god fart på Tanaelve noen mil fra Karasjok. Spannet ser sterkt ut og May-Conny vil kjempe om en topplassering. Foto: Niels Westphal