Kjerring og motivator

Skrevet av: Mina B. Sveen
Dato: 08.03.2006 13:59

- De beste motivasjonstriksene røper vi ikke, ler paret fra Kirkenes, men legger til at det dreier seg om å ikke gjøre noen tabber. Handleren er den som skal sørge for at alt er der det skal være, at ingenting går galt på sjekkpunktene, og at motivasjonen er på topp hele tiden. Sikkert ingen enkel jobb når vi tar i betraktning at den som skal motiveres kanskje har gnagsår, skader og ikke har sovet på flere døgn.

Psykisk støtte

Jobben krever nøyaktighet og organisering. - Når jeg spør etter potesalve, må den være der med en gang, sier Harder, og den skal ikke være frossen! Han legger ikke skjul på at han setter pris på konas innsats, som er nødvendig for at løpet skal gjennomføres. - Hun er kjerring og motivator, smiler han.

Mary har ikke selv kjørt Finnmarksløpet, men har vært støttespiller gjennom seks år med små og store løp. Å være handler er en ekstremsport i seg selv, handlerne må også kjøre hele Finnmark rundt, får lite søvn og må være klar i hodet når spannet kommer inn til sjekkpunkt. Dessuten må hun være psykisk støtte: - Det er min jobb å holde ham i godt humør, sier en blid handler, som fikk mannen inn til sjuendeplass.