Knallhard kamp om pallen

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 08.03.2006 12:28

Bak ledende Harald Tunheim tetter det seg nå til. Roger Dahl fikk med seg Hans Petter Dalby på bakskia ut fra Varangerbotn på vei mot Sirbma. Tett etter fulgte Tore Bergby. May-Conny Johansen er også straks klar for avgang.

Både Dalby og Dahl har hvilt i i drøye 4 og halv time. Marginalt mindre enn Tunheim. Nå er det Bergey som satser høyt for å henge med i tetkampen. Han startet ut etter kun tre timers hvile med tydelig målsetning om å satse alt på å ta inn forspranget til de foran. Faren er at han kan få svi for dette senere. Hundene må hvile. Hviler de ikke nok vil farten uvilkårlig gå ned.

May-Conny kom inn godt før Tore Bergby, men hun har valgt å satse på litt lenger hvile og heller prøve å kjøre fortere enn de andre. Spennende å se hvem som klaffer med taktikken.

Roger Dahls spann er nå redusert til 9 hunder. En av de nye, unge hundene hans haltet litt før utkjøring fra Varangerbotn og ble derfor tatt ut. Hun har nå plass i hundebilen, sammen med de fire andre Roger har satt ut. Tunheim og Dalby kjører med 11 og 12 hunder, mens også Tore Bergby har 9 igjen i spannet. Dette kan være med å avgjøre pallstriden til slutt.

Bildet: Sjefsveterinær Marit Holm bistår Roger Dahl med å vurdere om unghunden Cilla kan være med videre. Veterinær Gunnar Iversen fra Mattilsynet bivåner det hele. Konklusjonen er at det ikke er noe alvorlig, men hun allikevel må kjøre bil resten av Finnmarksløpet.