Thriller i Varangerbotn!

Skrevet av: Anne-Mette Bjøru
Dato: 08.03.2006 09:55

Roger Dahl ankom Varangerbotn klokka 07.04, tett fulgt av Hans Petter Dalby klokka 07.13. Omtrent samtidig kom Harald Tunheim ut etter ca fire timers hvile og begynte å gjøre hundene klar for avgang.

Som svar på spørsmålet om hvor lenge han har tenkt å pause her i Varangerbotn, svarte han: -Spør Roger! Og Roger flirer: -Ja, nå blir det jevnt.

Thrilleren intensiveres. På en solfyllt morgen i Varangerbotn ligger tre spann side om side ved fjorden. Alle jobber konsentrert med hundene sine. Harald Tunheim vekker de opp og gjør de klare for en ny etappe, mens Roger Dahl og Hans Petter Dalby er travle med å koke vann og få hundene inn i spise og hvile modus. De smører kuldekrem, legger på dekken og steller godt med hundene. De sier at de følger løpsplanen - som forøvrig er hemmelig.

Hans Petter Dalby har kjørt raskest av de tre fra siste sjekkpunkt. Han brukte 6 timer og 43 minutter fra Neiden og hit, som er to minutter fortere enn Harald Tunheim. Roger Dahl har brukt ca 30 minutter lengre på denne distansen.

Alt kan skje, for nå er siste nytt at May-Conny Johansen også har ankommet Varangerbotn kl 08.42, tett etterfulgt av Tore Bergby 08.57. Se egen sak.


Harald Tunheim forlot sjekkpunktet kl 08.05 og er nå på vei mot Sirbma.
Foto: Kjetil V. Øye