Tette dueller på vei vestover

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 08.03.2006 00:16

Deltakerfeltet i Finnmarksløpet 1000 kilometer er i løpet av de siste etappene blitt delt opp i flere grupper. Harald Tunheim jages av Roger Dahl, mens fire kjørere ligger nokså samlet ikke langt bak Dahl. Lenger bak i feltet kjemper to grupperinger seg fram.

Det ser ut til at det blir Tunheim, Dahl, Hans Petter Dalby, May-Connie Johansen og Tore Bergby som skal kjempe om topplassene i årets Finnmarksløp 1000 km. Tunheim har ett forsprang som kan holde inn til mål, men han skal ikke gjøre mye feil før de andre er på ham. Særlig virker Johansen og Dalby sterke akkurat nå, men husk Bergbys gode avslutning i fjor. Roger Dahl er også helt klart kapabel til å havne på pallen, men viste svakhetstegn ned til Neiden. Han hadde en svak etappe sammenliknet med de andre. Kjetil Reitan har vært langt framme hele veien, men viser nå en nedadgående tendens. Men kanskje kan det snu både for Reitan og Dahl?


Bildet: Hans Petter Dalby fra Skedsmo/Alta har holdt stor fart de siste milene,
men taper allikevel terreng til Tunheim

Bak dem igjen kjemper gruppe to om å holde seg inne blant de ti beste. Denne gruppa ble ledet av Arne Karlstrøm ut fra Kirkenes, men med kun åtte hunder i spannet, kan det bli hardt for bonden fra Langfjordbotn å holde de andre bak seg. Se spesielt opp for Kjell Brennodden som virkelig har fått opp farten de siste 10-12 milene. Kun Harald Tunheim har kjørt raskere enn Kjell mellom Neiden og Kirkenes.

Veteranen Karsten Grønås kom inn til Kirkenes kort etter Brennodden senior med to hunder i sleden og ei sliten ei ruslende i spannet. Alle tre må trolig settes før han kjører fra Kirkenes. Grønås har også bevilget seg mer hvile enn de øvrige og har mistet henget på de foran. Istedenfor kan han få nok å gjøre med å holde gjengen bak seg fra livet.

Bakerst i feltet ligger nå Tommy Jordbrudal, med Jan Navjord noen timer foran seg . Disse ligger nå 200 kilometer bak lederen og må nok slite for å rekke banketten lørdag kveld.

Bildet: Tom-Frode Johansen fra Furuflaten på vei mot sjekkpunktet i Kirkenes. Foto: Harald Einarsson