Populært samboerskap

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 07.03.2006 14:28


Fra pressenteret (Foto:Dag B. Urdal)

De som har fulgt Finnmarksløpet over noen år, har nok lagt merke til at organisering av start og innkomst, og FLs åpne servicetilbud til kjørere, handlere, media og ikke minst - til publikum, nå foregår midt i Alta sentrum. Det meste er sentrert i og rundt Håndverkshuset her i nordlysbyen.

I praksis har Finnmarksløpet inngått samboerskap med mer enn 60 lokale produsenter, som alle holder til i Håndverkshuset som ligger sentralt til i begynnelsen av gågata. Til daglig leier FL kontor inne i den særpregede butikken, men nå i de hektiske løpsdagene har håndverkerne sporty åpnet hele huset for alt som kan krype og gå av hundekjørervenner.

Inn i mellom hundrevis av fargerike og mangeartede håndverksprodukter, fra klær til kunstglass og malerier, er det nå blitt plass både til pressesenter og løpssekretariat for Finnmarksløpet og en publikumskafe. Spesielt i helga var det svær mye Alta-folk innom, nå i dag preges den mer av slitne (men fornøyde …) kjørere og handlere.

- For oss i Håndverkshuset har dette vært en svært positiv opplevelse, ja - kjempeartig rett og slett - sier daglig leder av huset, Line Henriksen, i en kommentar. Samarbeidet er en vinn-vinn-situasjonen der både vi og FL får maksimal oppmerksomhet. Den store pågangen av folk bidrar til økt omsetning både for FL - som vi selger effekter for, og for oss som håndverkere.

- Vi ser at folk koser seg på kafeen, som medlemmene her forresten driver på dugnad disse dagene - på samme måte som alle de frivillige som bidrar i ulike sammenhenger for Finnmarksløpet, fortsetter Henriksen. Så dette samarbeidet må vi bare fortsette, og utvikle videre også til neste år understreker hun.

Fra kafeen (Foto: Dag B. Urdal)