Nettproblemer

Skrevet av: Kari B. Thomassen
Dato: 07.03.2006 12:17

Finnmarksløpet er kontaktet av web-publikum som kunne rapportere om langsom opplasting av hjemmesiden. Grunnen til dette var at pågangen fra publikum var så stor at serveren ikke kunne støtte aktiviteten verken fra lesere eller pressesenteret. Mandag var det nesten 2 millioner treff på Finmarksløpets hjemmeside!

Serveren ble byttet ut mandag kveld, og siden da har alt fungert bra, men vi kan ikke love at de ikke også senere kunne forekomme forstyrrelser hvis trafikken blir stor. Finnmarksløpets hadde i fjor 6 millioner treff under løpet. Denne rekorden ser det ut til at vil bli slått på nytt før årets løp er omme.

Treg oppdatering av nyheter

Finnmarksløpet har en nettredaksjon i Alta og en i pressebussen som følger løpet på nært hold. En rekke mennesker jobber hardt døgnet rundt med å oppdatere sidene med siste nytt. Dessverre har noen av dere lesere opplevd at vi tilsynelatende ikke gjør noen ting og at siden ikke oppdateres. Andre igjen har fått ferske nyheter hele tiden.

Dette skyldes at Internet Explorer i de fleste versjoner, mellomlagrer alle sider i det såkalte cache-minnet. Dette gjør at nettsiden ikke oppdateres kontinuerlig, selv om du trykker på oppdaterknappen. Dette gjøres for at nettsider skal lastes raskere, men kan føre til at du ikke får med de siste nyhetene når det skjer hurtige endringer på siden du vil lese oppdateres hurtig.

Vi har nå foretatt noen endringer på forsiden til Finnmarksløpet, slik at cache-minnet automatisk vil bli tømt og du vil få opp den siste, oppdaterte siden når du går inn eller oppdaterer siden.