Forsov seg i sporet

Skrevet av: Hilde Porsanger
Dato: 06.03.2006 13:45

Forsov seg i sporet

Mandag formiddag kl 12.23 kom Tommy Jordbrudal fra Kragerø inn til sjekkpunktet i Skipagurra. Han planla å hvile i seks timer men kom seg ikke opp i tide og fikk to timer ekstra hvile uti sporet.

Tommy Jordbrudal la seg ned for å sove halvveis mellom Levajok og Skipagurra. Planen var å hvile i ca 6timer ute i sporet. I -30 grader skulle man ikke tro det skulle være mulig å forsove seg, og Jordbrudal ble en smule overrasket da han oppdaget at det faktisk var mulig. Enda mer overrasket ble han da han oppdaget at Jan Navjord som lå bare 10 meter bortenfor hadde startet ut ubemerket med hele spannet.

Tar det som det kommer

Sørlendingen har fortsatt alle hundene sine i god behold og håper på at alle skal få være med inn til mål. Tommy er på tur og kjører løpet som det kommer, og har ikke noe fast kjøreplan. Han er ikke så opptatt av selve konkurransen og er med for selve turen og opplevelsen, og for å lære mer om hundene - jeg vil jo ikke komme helt sist heller da, smilte Jordbrudal. Det er ikke første gang han kjører 1000km i Finnmarksløpet, sist gang var for to år siden. -det er store kontraster fra den gang til i år. Sist var det veldig bløtt og i år er det kaldt og gode forhold, sier den blide hundekjøreren.