Frodo skal lede Erle til seier

Skrevet av: Kari B. Thomassen
Dato: 06.03.2006 09:11

Bare tre uker etter at Frodo ble født døde moren hans. Han vokste så opp i "mammas seng", og etter som årene gikk ble han Erles beste lederhund.

Bare tre uker etter at Frodo ble født døde moren hans. Han vokste så opp i "mammas seng", og ettersom årene gikk ble han Erles beste lederhund.

I Finnmarksløpet er det Frodo som har ledet spannet hele løpet, hvilket er noe uvanlig. Det er normalt at lederhunder mister motivasjonen og må byttes ut med en som er mer motivert.

- Frodo har mye mot og masse fart. Han er verdens beste lederhund, sier Erle om sin egen lille helt.

Familiereise

Søskenparet Nele og Frida kom 7 uker gamle til Katy Meier fra Robert Sørlie. Nå er de 4 år og har sørget for å holde sin tyske eier i teten gjennom Finnmarksløpet to år på rad. Eller iallefall delvis. I fjor ville ikke Frida lede spannet over Finnmarksvidda. Men i år har hun derimot innsett sitt ansvar og tatt kontrollen 2/3 av løpet. Det var vel et spørsmål om modenhet.

Nele og Frida er ikke de eneste som er søsken i spannet. Lenger bak springer det ytterligere fire søstre og brødre som kjemper seg forbi brøytestikker og fokkskavler.

Rå utholdenhet

Førstegangskjøreren Arne Liaklev gav Jergul bakoversveis da han stormet inn som nummer tre i natt. Lengst fram i spannet stod Agay og Tussa. Liaklevs spann er nesten det samme som Ralph Johannessen skulle ha deltatt med i år. De er trente for 100-mila og har rå utholdenhet.

- Det går kanskje ikke så fort, men derimot behøver jeg ikke så mye hvile. Nå kunne jeg egentlig ha løpt direkte til Alta, sier Liaklev som fremdeles hviler i Jergul.