Hvem kan følge Harald Tunheim?

Skrevet av: Niels Westphal/Harald Einarsson (foto)
Dato: 05.03.2006 15:11

Harald Tunheim kjører knallhardt. Over fjellet mellom Levajok og Tana Bru har han å kjørt styggfort og ligger i følge meldinger fra fjellet langt foran forfølgerne. Tunheim passerte Tana bru litt over halv fem. Flere timer tidligere enn i fjor. Men i 1000 km klassen er løpet såvidt begynt.

Finnmarksløpets kommentator Trond Ørslien, var imponert over kjøringen og hvor friske hundene så ut i Tana. Men Ørslien holde fortsatt mulighetene åpne for at andre kan hente inn forspranget.

- I tillegg til Roger Dahl, se opp for Dalby og Bergby! Både Hans Petter Dalby og Tore Bergby var førstegangskjørere på 1000 km i fjor, og plasserte seg sensasjonelt på 3. og 4. plass i debuten, sier Trond Ørslien.

I år har Dalby kompletert hundespannet med de beste hundene til ikke ukjente Are Baker. Sammen med erfaringene fra i fjor, er han absolutt å regne med. Tore Bergby beviste med sin 3.plass i fjor at han også kan være en trussel. Begge har nå ett års erfaring med 1000 km og det er viktig for å kunne hevde seg.

- Legg også merke til Benoit Gerard, som kjørte unghundene til Robert Sørlie til mål i årets Femundløp 700 km. Benoit, jobber til daglig som handler hos Robert og har fått med seg noen gode meritterte ledere fra Sørlie og kan komme sterkt utover i løpet, mener Trond Ørslien.

Ranking:

1: Harald Tunheim
2: Tore Bergby
3: Hans Petter Dalby
4: Roger Dahl
5: May Conny Johansen
6: Arne Kalstrøm
7: Karsten Grønås
8: Kjetil Reitan
9: Kjell Brennodden
10: Benoit Gerard