Flott innsats av speidere fra sør

Skrevet av: Kristoffer Leistad
Dato: 05.03.2006 14:42

En rekke speidere fra Sør-Norge har gjort en kjempe dugadsinnsats for Finnmarksløpet i år. Sammen har de etablert det første og eneste teltleir-sjekkpunkt for kjørerne.

Finnmarkløpets eneste teltleir-sjekkpunkt er nå klar for kjørerene fra 50 mila. Med flott innsats fra en speidertropp fra Sør-Norge kunne "Sjekkpunkt Karasjok", stolt konstatere alt var på plass i 14.30-tida i dag. Speiderne er kommet hit opp kun for å jobbe på et av de kaldeste sjekkpunktene i løpet. Slikt står det respekt av! (Foto: Thorbjørn Jungård)

Karasjok utgjør for øvrig 50-milas strategiske høydepunkt, i den forstand at de som går først ut herfra erfaringsmerssig også vil få en sentral plassering ved målgang om et drøyt døgn fra nå. Kjørerne snakker gjerne om før - og etter Karasjok. Etter det vi erfarer, ligger Erle Franzen først an til å komme inn til Karasjok. Hun er observert i godt driv oppover Tana-elva, med Nina Skramstad og Katy Meier hakk i hel.

Nå midt på dagen var det -26 grader, vindstille og strålende sol i området, påskevær med andre ord, hvis man ser bort fra kulda.