Kvinnene i tet i 500 km

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 04.03.2006 21:00

Erle Frantsen kjørte raskest fra Jotka til Skoganvarre og var første kjører inn i 500 km klassen. Men de fleste av forhåndsfavorittene følger hakk i hæl. Nærmest er Elisabeth Edland, tett fulgt av Reidar Stenmark og Geir Wang.

Mens Tunheim, som må tåle favorittstemplet i sin klasse og ikke overraskende ble klokka først inn på Skoganvarre, var det vel så interessant at Erle Frantzen - som kjører 500 km kom inn rett bak Tunheim. Hun har kjørt klart raskest fra Jotka, og bekrefter med det at jentene ser ut til å dominere denne klassen i år.

Ellers vil vinden avta noe utover natta i følge Meteorologisk Institutt, men det blir fortsatt kaldt med temperaturer ned mot minus førti på utsatte strøk. Dermed holder nok sporene seg bra, selv om det krever desto mer energi av hundene å holde det gående i det kalde været. Det kan fort forrykke rekkefølgen kjørerne i mellom, til fordel for de mest erfarne langsdistansekjørerne. Ikke desto mindre ligger kjørerne tett som perler på ei snor inn til dette sjekkpunktet.