Finnmarksløpet 2006 er i gang

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 04.03.2006 16:43

Presis klokka 12.00 i dag satte det første spannet av gårde på vei opp mot fjellet. Dermed er Finnmarksløpet 2006 i gang. Alt i 15.40-tida passerte første kjører Jotka i fint driv.

Etter første sjekkpunkt er det alt for tidlig å spekulere om utviklingen framover, men det er verdt å merke seg at veteraner som Roger Dahl, Arne Karlstrøm og Harald Tunheim i åpen klasse (1000 km) kom inn til sjekkpunktet like over kl 16. Det tyder på at flere av dem ønsker å posisjonere seg i sporet før det bærer inn på fjellet mot Skoganvarre.

Raske spor

Dette strekket på drøye 6 mil, er normalt ganske vær- og vindutsatt. Foreløpig er imidlertid værprognosene gode, sett fra hundekjørersynspunkt, dvs. kaldt, tørt føre. I følge løypesjef Magne Johansen er forholdene tilnærmet ideelle med klart vær og faste, gode spor. Spenninga knytter seg til nattetemperaturen som kan krype ned under minus 30 på utsatte steder i løpet av natta.

I begrensa klasse (500 km) ser det ut som om jentene har tenkt å prege løpet. Både Nina Skramstad, Katy Meier og Elisabeth Edland passerte sjekkpunktet i godt driv i halvtimen før kl 16. De er alle svært erfarne kjørere som godt kan holde kjøret helt fram til en pallplassering.